ЖЕНА КАО ИНСПИРАЦИЈА

НАШИ ПРОЈЕКТИ

Даме у пословном свету

Верујемо да свака жена има потенцијал да буде лидерка и да њен допринос може да трансформише свет око нас. Жене су предузетнице, менаџерке, визионарке и пионирке које својим радом и идејама утичу на економски и друштвени напредак. Иако често наилазе на препреке и предрасуде, њихова упорност и одлучност показују да нема граница за оно што могу постићи.

Св. Јелена Анжујска, спона између Истока и Запада

Заслугама Свете Јелене Анжујске припадају оснивање школа и библиотека, подизање манастира, као и брига за сиромашне и болесне и унапређење правног и културног живота свог времена. Њена мудрост, доброта и преданост вери учинили су је једном од најпоштованијих фигура у нашој историји. Кроз приче о њеном животу, желимо да осветлимо њену несебичну службу и покажемо како је њен пример и данас извор инспирације.

Невидљиве хероине

Кроз приче о женама желимо да инспиришемо и оснажимо све оне који трагају за примерима истинске храбрости и одлучности. Било да су у питању жене које су се бориле за своја права, које су својим радом и иновацијама промениле свет или оне које су утицале на своје заједнице својим свакодневним делима доброте – све оне заслужују да буду препознате и поштоване.

Пројекат “Мост успеха пословних жена Србије и Малте” 

РЕАЛИЗОВАН ОД ЈУЛА 2023. ДО ЈАНУАРА 2024. ГОД.

Даме у
пословном свету

Јачање веза између Србије и Малте

Кроз приче успешних пословних жена, током пројекта  „Мост успеха пословних жена Србије и Малте” истраживали смо како су превазишле изазове и постале инспирација за будуће генерације.

 

Овај пројекат имао је за циљ јачање пословних веза између Србије и Малте, подстичући размену знања и искустава међу пословним женама. Заједничким напорима, створили смо основу за успешну будућу сарадњу.

Пусти видео запис

Св. Јелена Анжујска, спона између Истока и Запада

Жена која је обележила епоху

Света Јелена Анжујска, владарка и заштитница, играла је кључну улогу у развоју средњевековне Србије. Њена мудрост и хуманост оставиле су неизбрисив траг у историји и култури нашег народа. 

Прочитајте о животу и наслеђу Свете Јелене Анжујске, кроз које се огледа богатство и сложеност средњевековне Србије. Њена прича инспирише и данас, као симбол снаге и одлучности.

Невидљиве хероине

ВЕРА И СНАГА КАО УЗОР

Послушајте приче о невидљивим хероинама,
женама које својим тихим и преданим радом остављају
дубок траг у духовном и световном животу заједнице.  Њихов допринос заслужује признање и поштовање.

“Улога жене у православној цркви” предавање Драгице Тадић Папаниколау, одржано 27. маја 2023. год.

"Жена је као челик,
савија се али се не ломи.
Њена снага није у физичкој моћи,
већ у њеном срцу и духу
који могу да издрже све олује."

Beautiful young girl enjoying nature on the field of sunflowers at sunset